fredag 18 oktober 2013

SvA: Muntlig presentation

Under v. 43- 46 kommer vi att jobba med kunskapskravet som handlar om att förbereda och genomföra en muntlig redogörelse.

På fredag efter novemberlovet (v.45) är det redovisningsdags. Du ska berätta för dina kamrater om någonting du verkligen tycker om eller är intresserad av. Det kan vara en sport, ett djur, en film, en musikstil, en artist eller något helt annat.

När du förbereder din redovisning ska du tänka på följande:

  • Innehåll (Det du ska prata om). Det du redovisar om ska kännas relevant och intressant. Gå gärna på djupet men fastna inte i onödiga detaljer. Din redovisning ska bestå dels av fakta om ditt ämne, dels av dina åsikter om det ämne du har valt. 
  • Struktur (Hur du bygger upp din redovisning). Du ska ha en tydlig/intresseväckande inledning och en tydlig/slagkraftig avslutning. Glöm inte den röda tråden och att hålla dig till ämnet!
  • Mottagaranpassning: (Hur du anpassar din redovisning till din publik) Du ska anpassa din redovisning efter mottagare och situation. Det betyder t.ex. att du ska tänka på hur du ska prata för att fånga just din publik. Du ska dessutom använda ett språk som din publik förstår. 
  • Framträdande: Tänk på ditt framförande dvs. röstläge, talhastighet, ögonkontakt, kroppsspråk och engagemang. Var väl förberedd - läs inte innantill. 

För att ge din redovisning ett extra lyft kan du ta med saker som du vill visa upp, visa filmklipp osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar